Ninjutsu in Dojo Leeuwarden

Bujinkan Budō Taijutsu of Ninpō Taijutsu, bij het publiek beter bekend als ninjutsu, is een strijdkunst die wordt onderwezen door de Bujinkan Dōjō. Het bestaat uit een aantal oude tradities of Ryūha. De Bujinkan organisatie is opgericht door Sōke Masaaki Hatsumi, de huidige grootmeester van de negen Ryūha binnen het Bujinkan Budō Taijutsu.

Algemeen gezegd is het Bujinkan Budō Taijutsu een hedendaagse en complete vechtkunst (hoewel gestoeld op oude tradities) waarbij ongewapende alsook gewapende technieken worden gebruikt in een oneindig aantal variaties. Het proces van verandering is van belang om met elke nieuwe of veranderende omstandigheid om te kunnen gaan. Het zoeken van de eigen balans middels een natuurlijk bewegen stelt de beoefenaar in staat vrij en spontaan te bewegen, ongehinderd door beperkende factoren als geslacht of leeftijd. En dat werkt door op verschillende niveaus, voorbij het fysieke.

Er is geen competitie onderling, maar wel respect en verdraagzaamheid. Omdat het een "levende" vechtkunst betreft heeft het een zodanig realistisch karakter, dat ook veiligheids- en politiepersoneel het Bujinkan Budō Taijutsu beoefent.

De lessen worden gegeven door Feiko Mintjes Shihan. Zie Bujinkan Dojo Friesland (klik hier) voor uitgebreide informatie over deze unieke strijdkunst.